logo

SON DAKİKA

Ankara’da protesto tam ‘gaz’ devam etti

ankarada-protesto-tam-gaz-devam-etti



Ankara’daki gösterilerde eylemciler polisle çatıştı. Taşların da kullanıldığı çatışmalarda, yoğun şekilde gaz kullanıldı. Başkentte geç saatlere kadar süren gösterilerin ardından yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı
03 Haziran 2013 Pazartesi 10:23

Taksim Gezi Parkı’na yönelik protestolara destek amacıyla Ankara’da başlatılan eylemlerin 3. gününde polis en sert müdahalesini gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde Kızılay Meydanı’na ve Kızılay’a açılan cadde ve sokaklara eşzamanlı müdahale eden polis, 200’ü aşkın kişiyi gözaltına aldı.
Olayların 3. gününde, eylemciler, saat 14.00’de Kızılay Meydanı’nda buluştu. Aralarında CHP, TKP, Halkevleri, ÖDP, Öğrenci Kolektifleri, çeşitli ülkücü gruplar, taraftar gruplarının da bulunduğu binlerce insan Güvenpark’ta buluştuktan sonra Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapattı.

Polis başlangıçta karışmadı
Önceki gün eylemcilere sert müdahalede bulunan polisin güvenlik önlemlerini daha düşük seviyede tutması dikkati çekti. Önceki günün aksine Kızılay’da panzer ve TOMA bulundurmayan polis, yalnızca Başbakanlık’ın Güvenpark girişinde iki adet TOMA bulundurdu. Eyleme CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ın da aralarında bulunduğu bir grup CHP’li de destek verdi. Yaklaşık bir saat boyunca Atatürk Bulvarı üzerinde oturma eylemi yapan grup, saat 15.00 civarında Başbakanlık’a doğru yürümeye çalıştı. Aralarında SDP, BDSP ve bazı anaşist grupların olduğu yaklaşık 200 kişi, polisin gazlı müdahesinin ardından bulvar üzerinde barikat kurdu. Çevredeki inşaatlardan aldıkları malzelemeri ve Güvenpark’taki bazı bankları barikata taşıyan grup, kaldırım taşları ile polise direnç gösterdi. Alanda bulunan diğer siyasi partilerin ve çok sayıda vatandaşın taş atılmaması uyarısına rağmen, polise taşla direnmeye devam eden grup, akşam saatlerine kadar bulvarı trafiğe kapattı.

Çatıdan biber gazı
Polisin eylemcilere civardaki bina çatılarından ve üst geçitlerden biber gazı sıktığı görüldü. Polis tarafından atılan gaz fişeklerinin çevredeki binaların camlarından girdiği görüldü. Atılan biber gazı kapsüllerinin polise eylemciler tarafından geri fırlatılması sonucu polisler de gazdan etkilendi. Bunun üzerine diğer eylemciler de polise tepki gösterdi ve “Her yer Taksim her yer direniş”, “Hükümet istifa” sloganları attı.
Bir eylemcinin elindeki Türk bayrağını toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA) asma isteğini, çevik kuvvet polisleri yerine getirdi. Polisin Türk bayrağını TOMA’ya asması gruptakilerce alkışlandı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı önünde nöbet tutan polislere de bazı eylemcilerin Türk bayrağı ile tepki gösterdiği görüldü.

Sarısülük’ü unutmadılar
Eylemciler, bulvar üzerindeki kapalı dükkanların kepenklerine ağır yaralanan işçi Ethem Sarısülük için “Diren Etem yoldaş” ve “Her yer Taksim” sloganlarını yazdı.
Polis müdahalesinin arttığı haberlerininin yayılmasının üzerine ise Kızılay’daki kalabablık arttı. Özellikle Tuzluçayır ve şehir dışındaki bazı mahallelerden Aratürk Bulvarı’na gelen eylemci sayısı 10 bini buldu. Meşrutiyet Caddesi’nde barikat kuruldu ve önceki gün olduğu gibi polis bu yöne ve Kızılay Meydanı’na gaz sıkmaya başladı.

TTB: Binlerce yaralı var

Türk Tabipleri Birliği (TTB), dün bir açıklama yaparak Taksim Gezi Parkı’nda AVM yapılmasına karşı İstanbul’da başlayan protesto eylemlerine yapılan polis müdahalesi nedeniyle, Türkiye genelinde 20’si ağır, binlerce yaralı olduğunu öne sürdü. Açıklamada Gezi Parkı protestosuna güç vermek ve hükümetin baskı politikalarına karşı çıkmak için bir araya gelen, yüz binlerle ifade edilecek kalabalıklara emniyet güçlerinin müdahalesi çok sert olduğu da hatırlatıldı.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/ankara-da-protesto-tam-gaz-devam/gundem/detay/1717815/default.htm



Etiketler: İstanbul , CHP , ÖDP , Türkiye , Ankara , Kızılay , Taksim , Milli Eğitim Bakanlığı , çevik kuvvet , Başbakanlık , biber gazı , TKP , oturma eylemi , saat , Grup , Istanbul , Türk Bayrağı


Haber okunma sayısı: 1374

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI