logo

SON DAKİKA

Yılların Çarşı’sı örgüt yapıldı

yillarin-carsisi-orgut-yapildi



Gezi Parkı eylemlerinde yer aldıkları gerekçesiyle polisin Beşiktaş’ın taraftar gruplarından Çarşı’ya yönelik yaptığı operasyonunun detayları ortay çıkmaya başladı.
21 Haziran 2013 Cuma 10:10

Çarşı grubuna yönelik operasyon, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) uyarınca yapıldı. Ancak, Çarşı grubundan gözaltına alınanlara farklı bir örgüte üyelik suçlamasının yöneltilmediği, Çarşı’nın kendisinin örgüt olarak nitelendirildiği ortaya çıktı. Şüphelilerinhakim sorgusunda Çarşı grubunu ve Beşiktaşlı kimliklerini açıklamak zorunda kaldıkları anlaşıldı.
“Suç işlemek amacıyla kurulan örgüt yöneticisi olma, bir adet ateşyli silah ve mermi bulundurma” suçlaması yöneltilen Numan Bülent Ergenç, “Arkadaşlar esnafa ve polise saldırmadı. Kesinlikle bu olaylarda şiddet olmadan gelişmesinde polise yardımcı oldum” dedi. İbrahim Halil Turan ise, “Yoğun bir gaz atışı sonrasında kulübe sığındıklarını, çıkışta bulduğu gaz bombasını aldığını” söyledi.

Küfüre de sorgu
Örgüt yöneticisi olma suçundan soruşturulan Güray Sözmen ise küfürlü konuştuğu gerekçesiyle sorgulandı. Örgüt üyesi olmakla suçlanan Cem Yakışkan ise twitter’da POMA olarak nitelenen, TOMA’nın kepçeyle kovalanması olayıyla ilgisinin olmadığını söyledi. 47 yaşındaki Yakışkan, örgüt lideri olduğu ima edilerek sorulan, “Sana neden abi diyorlar?” sorusuna da “1966 doğumluyum” yanıtını verdi.  Hâkim, şüphelilerinin “suç örgütüne üye olma suçundan” tutuklanmalarını yerinde bulmadı. Turan ve Erol’u “tehlikeli madde bulundurmak” suçundan tutuklayan hâkim, serbest bırakılan sanıklara yurtdışına çıkış yasağı ve 50 bin lira kefalet karşılığında serbest bıraktı.

Kefalet yardımına ret
Gezi Parkı Protestoları sırasında ismi çok gündem gelen Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı, 3 üyesinin gözaltına alındıktan sonra serbest kalması üzerine bir açıklama yaptı. Çarşı, 3 üyenin serbest kalması için istenen 50’şer bin TL(150 Bin TL)nin toplanması için Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından maddi yardım teklifleri aldıklarını belirtirken, “Herkese çok teşekkür ediyoruz ama şartlı tahliye sürecinde kimseden yardım talebimiz yoktur” şeklinde konuştu. (GÖKHAN?KARAKAŞ İstanbul)



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/yillarin-carsi-si-orgut-yapildi/gundem/detay/1725747/default.htm



Etiketler: Beşiktaş , Türkiye , terörle mücadele , Twitter , Kesinlikle , İMA , Beşiktaşlı


Haber okunma sayısı: 1710

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI