logo

SON DAKİKA

'Duran Adam' Times'a haber oldu

duran-adam-timesa-haber-oldu



Times, "Duran Adam" Türkiye'deki gösterilerin bu yeni aşamasının sembolü ve esin kaynağı olduğu değerlendirmelerinde bulundu.
19 Haziran 2013 Çarşamba 10:30

Taksim Meydanı'nda saatler boyunca hareketsiz ve sessiz durarak büyük ilgi uyandıran “Duran Adam”, yabancı medyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor. The Times Gazetesi Erdem Gündüz'ün Taksim Meydanı'nda hareketsiz durmaktan başka bir şey yapmadığını ancak kısa süre içinde Türkiye'deki gösterilerin bu yeni aşamasının sembolü haline geldiğini yazıyor.

TURİSTLER DE KATILDI



İngiliz gazetesi, BBCTürkçe’nin yansıttığı haberinde "Tek kişilik muhalefet eylemi haberinin internette yayılmaya başlamasının üzerinden beş dakika geçmeden İstanbul'un birçok yerindeki yüzlerce kişi performans sanatçısının eyleminin benzerlerini parklarda, sokaklarda ve meydanlarda yapmaya başladı” diyor.

 "ESİN KAYNAĞI OLDU"

Haberde, Gündüz'ün Pazartesi öğlen saatlerinde eylemine başladığını, geceye doğru etrafında 300 kişinin biriktiğini, ve #duranadam etiketinin Twitter'da en çok kullanılan etiketlerden biri haline geldiği belirtiliyor. Gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto hareketini dış güçlerin bir komplosu olarak değerlendirdiğini, protestocuları terörist, anarşist ve çapulcu olarak nitelediğini de aktarıyor.

DURAN ADAM'I ŞİKAYET EDEN ADAM



Bu arada, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay'ın Gezi Parkı protestolarına polisin müdahalesi ile ilgili kaygılarını dile getirdiğine ve ortamın hala tutuşmaya oldukça uygun olduğunu söylediğine dikkat çekiliyor.



 



Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/-duran-adam-times-a-haber-oldu/dunya/detay/1724886/default.htm



Etiketler: İstanbul , Türkiye , Recep Tayyip Erdoğan , Taksim , The Times , Twitter , Performans , a haber , Sessiz , Istanbul , Video


Haber okunma sayısı: 1357

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI