logo

SON DAKİKA

Gaz maskesiz çıkmam!

gaz-maskesiz-cikmam



Gezi Parkı olaylarının ardından gözaltına alınanlardan 91 kişi dün adliyeye sevk edildi. ‘Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet, kamu malına zarar vermek ve polise mukavemet’ suçlamalarıyla sorgulanan aralarında mühendis, heykeltıraş ve öğrencilerin bulunduğu şü protestocuların ifadeleri şöyle:
19 Haziran 2013 Çarşamba 10:31

- B.M (Öğrenci): Nişantaşı’nda bulunan Marmara İletişim Fakültesi öğrencisiyim. Taksim’de birden kendimi kalabalık içerisinde buldum. Polise mukavemet etmedim.
- İ.Y (Öğrenci): İletişim Fakültesi öğrencisiyim. Sıraselviler’de birden bire ortalık karıştı. Kalabalık grup halinde koşmaya başladı ve atılan gazdan korunmak için garaj gibi bir yere toplandık. Polis bizi buradan alıp götürdü.
- İ.E.A (Bilgisayar mühendisi): Bulunduğumuz yere sürekli gaz bombası atıldığı için üzerimde gaz maskesi vardı. Maskeyi yerde buldum benim değil.
- İ.I.S (Heykeltıraş): Ben heykeltıraşım. Ayrıca motor kullanıyorum. Motorla Sıraselviler Caddesi’ne gittiğim sırada birden ortalık karıştı. Polisler tarafından gözaltına alındım, üzerimden çıkan dizlik ve omuzluk motor kıyafetidir. Çantamdaki kafa feneri heykel yapımı sırasında kullanılmaktadır. Eyleme katılmadım, polise karşı gelmedim.

Suç değil
‘Duran adam’ların gözaltına alınması, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e de soruldu. Güler, “Bu gösteri, kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra bizim müdahalemiz olmaz” dedi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise “Duran adam” eylemlerinin ceza kanununa göre suç olmadığını söyledi. Feyzioğlu, ‘duran adamı’ alan polisin ise suç işlemiş olacağı uyarısında bulundu. Eylemler nedeniyle dün ise gözaltına alınan olmadı.
 



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/gaz-maskesiz-cikmam-/gundem/detay/1724856/default.htm



Etiketler: Türkiye , Taksim , Nişantaşı , Muammer Güler , Grup , Marmara , Buldum


Haber okunma sayısı: 1499

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI