logo

SON DAKİKA

Gezi Parkı eylemleri İstanbul Emniyeti'ni vurdu

gezi-parki-eylemleri-istanbul-emniyetini-vurdu



İstanbul'da geçen şubatta belirlenen 2 bin 200 personelin il dışı tayinleri ve şark hizmeti Gezi Parkı direnişi nedeniyle ani bir kararla bir yıl durduruldu. İzinler de aynı gerekçeyle geçici bir süreliğine kapatıldı.
19 Haziran 2013 Çarşamba 10:31

Taksim Gezi Parkı eylemleri İstanbul Emniyeti'ni vurdu. Geçtiğimiz şubat ayında belirlenen 2 bin 200 personelin il dışı tayinleri ve şark hizmeti artan toplumsal olaylar nedeniyle ani bir kararla bir yıl durduruldu. Emniyet, yıllık izinleri de yine aynı gerekçeyle geçici bir süreliğine kapattı.

EV TUTUP EŞYASINI GÖNDEREN PERSONEL PERİŞAN
Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle artan toplumsal olaylar İstanbul polisine il dışı tayin konusunda geri adım attırdı. Geçtiğimiz şubat ayında belirlenen şark hizmeti ve il dışı tayinler ani bir kararla durduruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, daha önce gidecekleri iller belirlenen ve ilişiğini kesmek isteyen 2 bin 200 personele izin vermedi. İl dışı tayin olan ve bu nedenle ev tutup eşyasını gönderen personel ise durdurulan tayinler nedeniyle şok yaşadılar.

YILLIK İZİNLER DE KAPATILDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkileri yine ani bir kararla personelin yıllık izinleri durdurdu. Yaklaşık 40 bin personeli bulunan İstanbul emniyetinde artan toplumsal olaylar nedeniyle yıllık izinler geçici olarak durduruldu. İzinlerin ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Tatil için plan yapan polis, izinlerin kapatılmasıyla ikinci bir şok yaşamış durumda.

KARAR DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA TEPKİYE NEDEN OLDU
İstanbul'dan personelin çıkışına izin verilmemesinin bazı illerde de tepkiye neden olduğu öne sürüldü. İddiaya göre İstanbul'dan gelecek personeli bekleyen doğu ve güneydoğudaki illerin emniyet müdürlüklerinin İstanbul'dan tayinlerin durdurulması üzerine tayinleri İstanbul'a çıkan personeli göndermeme kararı aldığı öne sürüldü.

İL DIŞINDAN VE JANDARMA BİRLİKLERİYLE TAKVİYE EDİLMİŞTİ
18 gün süren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde İstanbul emniyeti toplumsal olayları bastırmakta yetersiz kalınca farklı illerden çevik kuvvet takviyesi yapılmıştı. Takviyelere rağmen sokak olaylarını bastırmakta yetersiz kalın polis jandarma ekiplerinden de yardım istemişti. Jandarma TOMA araçları ve personeliyle belli noktalarda görev yapmıştı.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/gezi-parki-eylemleri-istanbul/gundem/detay/1724875/default.htm



Etiketler: İstanbul , Taksim , Güneydoğu , çevik kuvvet , İstanbul Emniyeti , Emniyet Müdürlüğü , İstanbul Emniyet Müdürlüğü , Istanbul


Haber okunma sayısı: 1303

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI