logo

SON DAKİKA

Aloe vera ile korunun

aloe-vera-ile-korunun Dr. Ömer Coşkun, yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan aloe vera bitkisinin, cilt kanserine karşı koruyucu bir özelliğinin olduğunu söyledi.

Bitki olan odada uyumak zararlı mı?

bitki-olan-odada-uyumak-zararli-mi Bitkilerle dolu bir odada uyumak oksijen yetersizliğine neden olur mu?

Güneş kremi cilt kanserini tetikliyor

gunes-kremi-cilt-kanserini-tetikliyor Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bektaş Tepe, güneş kremleri konusunda vatandaşları uyardı.

Son yöntem “Plasenta kapsülleri”!

son-yontem-plasenta-kapsulleri Kozmetik sektörü hayvan plasentası içeren kırışık giderici kremler üzerinde çalışmalarını ilerletirken, dünya unutulmuş bir bilgiyi yeniden hatırlamaya başlıyor.

Dikkat, güneş melanoma yol açabilir!

dikkat-gunes-melanoma-yol-acabilir Malign Melanom, cilt kanserinin en agresif türü olarak biliniyor. Vücudumuzda zararsız gibi görülen benler farkında olmadan ölüme götüren bir kanserin habercisi olabilir. Central Hospital’dan

Katkısız ürünlere duyarlı tüketici sayısı hızla artıyor

katkisiz-urunlere-duyarli--tuketici-sayisi-hizla-artiyor Çanakkale Eceabat’ta Kilye markasıyla organik tarım yapan Selim Ellialtı, “Neredeyse unutulmuş geleneksel yöntemleri yeni teknolojilerle birleştirerek üretim yapıyoruz. Mahsulleri mevsiminde işlerken

Artık insandan insana geçiyor!

artik-insandan-insana-geciyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni corona virüsünün (NCoV) yakın temas halinde insandan insana geçmesinin mümkün olduğu uyarısında bulundu.

Jöle migreni tetikliyor!

jole-migreni-tetikliyor Tekrarlayıcı baş ağrısı ataklarından oluşan bir nörolojik hastalık olan migren tipi baş ağrılarında genler hazırlayıcı rol oynuyor

Bebeklerde bağırsak düğümlenmesine dikkat!

bebeklerde-bagirsak-dugumlenmesine-dikkat Bebeğiniz ayaklarını karnına çekerek ağlıyor veya kusuyorsa bağırsak düğümlenmesi sorunu ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Tiroidiniz üreme sağlığınızı da yönetiyor!

tiroidiniz-ureme-sagliginizi-da-yonetiyor Sevdiğiniz adamla evlendiniz, borçlarınız hayat yükü derken aradan yıllar geçti ve artık çocuk sahibi olmanızın zamanının geldiğine karar verdiniz.

Fazla kilolarını bir türlü veremeyen genç kız ölebilir

fazla-kilolarini-bir-turlu-veremeyen-genc-kiz-olebilir İngiltere'nin en şişman genci Georgia Davis, bugünlerde başka bir sağlık sorunundan dolayı hastanede yaşam savaşı veriyor.

Alerji, okulda başarısızlık sebebi

alerji-okulda-basarisizlik-sebebi Liv Hospital Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akçay, özellikle çocuklarda baharın gelmesiyle alerjik nezlenin hafife alınmaması gerektiğini söylüyor.

Volkan kuzularını afiyetle tükettik

volkan-kuzularini-afiyetle-tukettik İzlanda’daki volkan patlamasının ardından dünya deniz ürünleri ithalatını durdurdu. Türkiye’de ise uyarılara rağmen ithalat patlaması yaşandı

Bulantı ve kusma

bulanti-ve-kusma Hemen her gebenin ortak sorunu bulantı ve kusma, vücudun dengesini bozmaya başladığında tehlikeli hale geliyor. Kilo kaybı ve beslenme sorunları ortaya çıktığında mutlaka doktorunuza danışın.

Sıtma aşısı etkisini 4 yıl sonra kaybediyor

sitma-asisi-etkisini-4-yil-sonra-kaybediyor İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline’ın geliştirdiği, bugüne kadarki en güçlü sıtma aşısının 4 yıldan sonra etkisini kaybettiği belirlendi.

Kiloyu vermek kadar korumak da önemli!

kiloyu-vermek-kadar-korumak-da-onemli Fazla kilolarınızdan kurtuldunuz...Ya tekrar geri alırsak diye mi endişeleniyoruz.. .Peki, şimdi ne yapmak gerekiyor?

Depresyondan çıkmanın yolu 'botoks'tan geçiyor

depresyondan-cikmanin-yolu-botokstan-geciyor Soğuk havaların kasvetinden sıkıldıysanız, ‘Depresyonda mıyım acaba?’ diye düşünüyorsanız önce aynaya bakın. Neden mi? Çünkü botoks yaptırmak sadece kırışıklıklara iyi gelmiyor aynı

Çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin yıllık harcaması: 30.5 milyon lira

cocuk-sahibi-olmak-isteyen-ailelerin-yillik-harcamasi-305-milyon-lira " Ülkemizde yaklaşık 15 milyon evli çiftin ortalama % 15-20'si infertilite sorununu yaşıyor. Yılda ortalama 50 bin çift tüp bebek, 100 bin çift ise aşılama tedavisi görüyor. Çocuk sahibi olmak

Mide kanseri teşhisi için nefes testi

mide-kanseri-teshisi-icin-nefes-testi Mide kanserinin teşhisine yardımcı olabilecek bir nefes testi geliştirildi.

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI