logo

SON DAKİKA

Tiroidiniz üreme sağlığınızı da yönetiyor!

tiroidiniz-ureme-sagliginizi-da-yonetiyor



Sevdiğiniz adamla evlendiniz, borçlarınız hayat yükü derken aradan yıllar geçti ve artık çocuk sahibi olmanızın zamanının geldiğine karar verdiniz.
12 Nisan 2013 Cuma 15:03

Korunmayı bıraktınız ancak aylar; belki de yıllar geçti. Görünürde de herhangi bir sağlık probleminiz yok. Peki tiroid hastalığınız olup olmadığınızı kontrol ettirdiniz mi?

 
Kadınlarda daha fazla görülen ve üreme sağlığını ciddi anlamda etkileyen Haşimato hastalığını Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Halil Kutlu Erol’la konuştuk. 
 
Üreme çağında olan kadınlarda daha fazla görülen ve çocuk sahibi olmalarında önlerine bir engel olarak çıkan Haşimoto Hastalığının 20-30 yaş aralığında ortaya çıktığına dikkat çeken Uzm. Dr. Erol; ‘Özellikle kişi gebelik sürecindeyse tiroid hormonu ihtiyacı artar, metabolizma hızlanır ve sınırda olan tiroid fonksiyonları alarm vermeye başlar. Bu nedenle günümüzde kadın doğum uzmanlarının sağlıklı bir hamilelik süreci için yaptırdıkları testler arasında tiroid hormonu testleri de yer almaya başladı. Yapılan testler sonucunda ortaya çıkan tiroid hastalıklarının tedavisiyle kişi yaşadığı sorunlardan kurtulabiliyor. 
 
Bu hastalıkta bağışıklık sistemi tiroid bezini yabancı bir doku olarak tanımlayıp reddeder. Vücudun tiroid bezini reddi, doku nakillerinde olduğu gibi ani gelişen bir reaksiyon değildir. Çünkü vücut, tiroid bezinin bütün bileşenlerine karşı değildir. Bu hastalık, yıllarca düşük profille belirti vermeden ilerler. Belli bileşenlerine karşı bağışıklık sistemi bazı antikorlar oluşturarak o bileşenleri yavaş yavaş tahrip eder. ’ diye konuştu
 
Bu Belirtiler Varsa Tiroid Hormon Seviyenize Baktırın!
 
Adet düzensizliğiniz varsa, 
Yediklerinize dikkat ettiğiniz halde kilo veremiyorsanız, 
Kronik yorgunsanız, 
Saçlarınızdaki dökülme giderek artıyorsa, 
Son dönemlerde cildinizde döküntüler arttıysa,
Soğuğa karşı giderek daha tahammülsüz olduysanız, 
Guatr oluştuysa bir an önce hekiminize başvurun. 
 


Kaynak: http://saglik.milliyet.com.tr/tiroidiniz-ureme-sagliginizi-da-yonetiyor-/cinselsaglik/haberdetay/12.04.2013/1692669/default.htm



Etiketler: hamilelik , bağışıklık , Apple , Tiroid , Haşimoto , çocuk


Haber okunma sayısı: 1543

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI