logo

SON DAKİKA

Erdoğan sultan olmayı bekliyor

erdogan-sultan-olmayi-bekliyor



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”AKP’nin başkanlık sistemindeki gizli niyeti ve amacı, ’yönetim modeli’ adı altında rejim değişikliğidir” iddiasında bulundu.
05 Aralık 2012 Çarşamba 09:41


Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Habur sürecini eleştirdi ve Ak Parti’nin “Habur’u kutsadığını” ve “İmralı’dan himmet beklediğini” öne sürdü. “Başbakan’ın bireysel hedefleri, menfaat arayışları her şeyin önüne geçmiştir. Türkiye’nin kaderi adeta Başbakan Erdoğan’a bağlanmıştır” diyen Bahçeli, Ak Parti tarafından TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunulan başkanlık sistemi teklifinin ”demokrasi vasıtasıyla tek adamlığın ön hazırlığı” olduğunu söyledi. Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Buradaki gizli niyet ve amaç yönetim modeli adı altında rejim değişikliğidir. Başbakan Erdoğan, meşruti monarşinin tekrar kurulmasını ve kendisini de seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir. Türkiye, Başbakan’ın fantezi fikirlerine, çelişkilere saplanan ucube önerilerine Allah’ın izniyle bırakılmayacaktır.”

‘Görüşmeleri açıklasınlar’
Okullardaki kıyafet serbestliğine de değinen Bahçeli, ”Önlüğün çıkması, tek tip giyim kıstasının kaldırılması aileler arasındaki maddi ve fiziki uçurumların çocuklara yansımasına zemin hazırlayacaktır” dedi. Bahçeli ayrıca ”İmam hatiplerde okuyan ve seçmeli Kuran-ı Kerim derslerini alan kız öğrencilerimizin başlarını örtmelerini en tabii hakları olarak gördüğümüzü ifade etmeyi yararlı görüyorum” diye konuştu.
Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, ”akan kanı durdurmak, için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa uygun kararı alacakları” şeklindeki açıklamasının hatırlatması üzerine, ”Bugüne kadar kimlerle görüştüklerini açıklasınlar” dedi.



Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-sultan-olmayi-bekliyor/siyaset/siyasetdetay/05.12.2012/1637310/default.htm



Etiketler: TBMM , Türkiye , MHP , Anayasa , Devlet Bahçeli , Beşir Atalay , Devlet Bahçeli , İmralı , Kuran-ı Kerim , Ak Parti , Parti , Grup , Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay , sultan


Haber okunma sayısı: 1282

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI