logo

SON DAKİKA

ULUDERE’NİN SORUMLUSU TAM ARKAMDA

uluderenin-sorumlusu-tam-arkamda



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2013 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Uludere başta olmak üzere birçok konuda Ak Parti hükümetine yüklendi.
11 Aralık 2012 Salı 08:51

Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şunları kaydetti:

VİCDANLARINIZI KİLİTLEMEYİN:
Bir siyasal iktidarın kabul ettiği yasalara uyması gerekir. Eğer bir hükümet kendi çıkardığı yasaya uymuyorsa bu hükümete ne denir? Sayıştay raporu gelmedi. Ben AKP’nin değerli milletvekillerine seslenmek istiyorum. Gelmeyen rapor dolayısıyla nasıl el kaldıracaksınız. Vicdanlarımızı kilitlemeyelim. Bu hükümet görevini yapmıyor. Rapor yok, ’bunu oylayın ve onaylayın’. Niçin? ’Benim AKP’li askerlerim var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için bunu görmek zorundayız. Ya bu yasama organı hiçbir işlev yapmıyor ya da yürütme organı ’yasama organını ben takmam’ diyor. Demokrasiyle bağdaşan bir anlayış değildir.

TOPLAMA KAMPLARI GİBİ
Ekonomi iyiyse, işsizliği çözdüyseniz insanlar niye hapishaneye girer. Toplum cinnet mi geçiriyor. Gazetecileri hapse attınız, bilim insanlarınızı hapishaneye attınız. 21. yüzyılın Türkiye’de toplama kampları kurdunuz.

ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ
Bir düşünün Enerji Bakanı Erbil’e gidecek, binmiş uçağına, bir bakıyor ki Erbil değil Kayseri’ye inmiş. Sicili bozuk bir yürütme organı bu ülkenin başına belalar açar. Sayın Başbakan’ın söylediği bir laf daha var, Türkiye NATO toprağı. Sayın Başbakan bu kürsüye geleceksiniz, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarından ve parlamentosundan özür dileyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları NATO’nun toprağı değildir.

İSRAİL’LE PAZARLIK
Küreciğe radar istasyonu kurduk, halk ona İsrail kalkanı diyor. Sözde İsrail’e karşılar. Allah aşkına kapalı kapılar ardında İsrail ile yaptığınız pazarlıkları niye gelip burada anlatmıyorsunuz?

SÖZ NAMUSTUR:
8 milletvekili tutuklu. Oturduk, konuştuk AKP yetkilileriyle. Benim bildiğim kadarıyla söz namustur. Bu imzaladığımız protokolün metni... Sayın Başbakan Pınarhisar Cezaevi’ne giderken ‘Adalet istiyorum’ diyordu. Toplumun büyük bir kesimi belki bunu duymadı ama biz duyduk. Kendisi seçimlere giremedi. Yasayı değiştirdik Başbakan olarak geldi. Bu 8 milletvekilinin seçimlere girme yasağı yoktu, Başbakan’ın vardı. Bu demokrasi ayıbını bu parlamentonun gidermesi lazım. Milletvekili tutuklu olmaz. Yasama görevini yapar.

ULUDERE’NİN SORUMLUSU 
Uludere’de 34 yurttaşımız öldürüldü. Fail belli değil. Uludere’nin sorumlusu arkamızda oturanlardır. Sınır ötesi operasyon yapma yetkisi parlamentoya ait. Meclis yetkiyi kime verdi, yürütme organına. Onlar da gittiler, 34 tane vatandaşımızı imha ettiler.
Sayın Başbakan’a soruyorum. Sayın Başbakan 12 Eylül darbe hukukunu değiştirmeye var mısın? Tamamını değiştirelim. Yüzde 10 barajının yani Evren’in getirdiği yasanın arkasına niye saklanıyorsun? Darbeye karşıysan sonuna kadar karşı olacaksın. Darbeye karşı olan Başbakan kendisine muhtıra veren paşaya üstün hizmet ödülü vermez. Sevsinler böyle darbeye karşı olanı.

3Z ÇIKTI ORTAYA
3Y ile mücadele edeceğiz dediler, 3Z çıktı ortaya, zam, zulüm ve zindan. Kılıçdaroğlu, konuşmasında ‘Sayın Başbakan’ diye hitap ettiği Erdoğan’a bir kez de ‘Sayın Başbakanım’ dedi.



Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/uludere-nin-sorumlusu-tam-arkamda/siyaset/siyasetdetay/11.12.2012/1640090/default.htm



Etiketler: TBMM , CHP , Türkiye , NATO , Kemal Kılıçdaroğlu , İsrail , Kayseri , 12 Eylül , zulüm , yasama , Sayıştay , Türkiye Cumhuriyeti , zam , Ak Parti , Parti , 2013 , insanlar , dediler , soruyorum , istiyorum , Cumhuriyeti


Haber okunma sayısı: 39042

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI