logo

SON DAKİKA

SEZON FİNALİ FENER'DEN

sezon-finali-fenerden



Sarı-lacivertli ekip oyuna tedbirli, Trabzon ise etkili başladı. Ancak Moussa Sow’un golü oyunda dengeyi sağladı. Sarı-lacivertli ekip topu oyaladı. İkinci 45’te Trabzon yine bastırdı, rakibinin yorulmasına ve sallanmasına rağmen son darbeyi vuramadı, Ziraat Türkiye Kupası’na Fenerbahçe uzandı
23 Mayıs 2013 Perşembe 09:09

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SENAD OK

Son dönemlerde izlemeye alıştığımız bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı oldu. Trabzonspor takımı, ilk 10 dakikaya fırtına gibi girip müthiş tempo yapıyor. Geriye kalan bölüm ise genellikle Fenerbahçe’nin kontrolünde geçiyor.   
Dün de aynısı oldu  Trabzon ilk 10 dakika iyi yüklendi.  İstekli ve arzuluydu, ama kısa sürede gücü tükendi. Sow’un 9. dakikada gelen golü de bu durumda etkiliydi.  Gelen golle tansiyon yükseldi.  Emre ve Zokora, malum olaydan sonra sonra ilk kez karşı karşıya.  Emre’ye çok sert bir müdahalede bulundu Zokora.  Olayı sarı kartla ucuz atlattı.  Bu gerginliğin ardından Trabzon yine de skoru dengeleyecek fırsatlar yakaladı. Sağ kanattan gelen topa Olcan dokunamadı 26. dakikada.  İlk yarıdaki son pozisyon Cristian ile geldi.  Serbest atıştan doğrudan kaleye gönderdi. Tolga son anda çeldi .
Zokora’nın çıkıp Aykut’un girmesiyle daha etkin bir Trabzon takımı vardı. Yüklenmeye başladı, ama ataklar tam olgunlaşmadan birçoğu Fenerbahçe defans oyuncularının tek hamlesiyle sona erdi. Bu dakikalarda Sow, ceza sahası dışından köşeye gönderdiği topu, Tolga uzanıp çıkardı. Net bir pozisyondu. Adrian, Olcan, Halil, Volkan’nın getirdiği toplar bu dakikalarda Mert’i bunalttı, ama bu rüzgarı da atlattı Fenerbahçe. Cristian, 63’te vurdu. Tolga çıkardı. 73’te yine vurdu bu sefer direkten döndü.  Bu ataktan sonra Yobo, bomboş pozisyondaki Halil’in önündeki topa dokunup pozisyonu bitirdi.  Maçın son dakikalarında karşılıklı iki net pozisyon vardı.  Webo, bomboş pozisyonda Tolga’yı geçemedi. Sapara da müsait pozisyonda vurduğu topu tribünlere gönderince Fenerbahçe tek golle kupayı almayı başardı.  

Fener kupada ilkleri yaşadı

15 kez finale kalıp, 6 kez Türkiye Kupası’na kavuşan Fenerbahçe dün bir ilki yaşadı. Sarı-lacivertliler ilk kez kupayı üst üste kazanma başarısını gösterdi. Son 5 sezonda 4 kez final yaşayan Fener, ikinci kez güldü.
Sarı-lacivertliler ayrıca ilk kez bir ezeli rakibi karşısında kupa kaldırdı. Fenerbahçe, bundan önce kazandığı 5 kupada Altay ve Bursa’yı iki kez ve
Mersin İdman Yurdu’nu da bir kez geçip zafere ulaşmıştı. Fenerbahçe’nin bu sezonki diğer rekoru, oynadığı maçlar oldu. Lig, kupa ve Avrupa’da üst üste maçlar oynayan, sezon başında da Galatasaray karşısında Süper Kupa’ya çıkan sarı-lacivertliler, 64 karşılaşmayla sezonu tamamladılar.

Devler, Süper Kupa’da buluştu

Fenerbahçe, Süper Kupa’da Galatasaray’ın rakibi oldu. İki ezeli rakip 11 Ağustos Pazar günü karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerin kupa almasıyla Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak birinci takım olması da kesinleşti. Buna göre Trabzon 2. ön elemeye 18 Temmuz’da, Bursaspor ise 3. ön elemeye 1 Ağustos’ta başlayacak. Beşiktaş da ilk Play-off maçını 22 Ağustos’ta oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde ise Fenerbahçe ilk eleme maçına ise 30 Temmuz’da çıkacak.



Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/sezon-finali-fener-den/fenerbahce/detay/1712727/default.htm



Etiketler: Beşiktaş , Trabzonspor , Trabzon , Türkiye , Fenerbahçe , Bursaspor , Avrupa , Mersin , Türkiye Kupası , Şampiyonlar Ligi , UEFA , Play-Off , Avrupa Ligi , Bursa , sezon , Galatasaray , Yobo , Sapara , genellikle , ziraat türkiye kupası , 1 Ağustos , UEFA Avrupa Ligi , Adrian


Haber okunma sayısı: 1393

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI