logo

SON DAKİKA

UEFA Fenerbahçe kararını açıklıyor Son dakika

uefa-fenerbahce-kararini-acikliyor-son-dakika



UEFA Müfettişi Palacios'un raporunu inceleyen Disiplin Kurulu Beşiktaş ve F.Bahçe'nin savunmalarını da dikkate alarak son kararını verecek. F.Bahçe için verilecek karar Salı gününe kalabilir.
24 Haziran 2013 Pazartesi 16:22

Gözler UEFA Disiplin Kurulu'na çevrildi... Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri UEFA Disiplin Kurulu'na verdikleri savunmanın ardından kararı beklemeye başladı. Beşiktaş'ın cezasının bugün öğleden sonra UEFA tarafından siyah-beyazlı kulübe faks yoluyla bildirilmesi beklenirken; Fenerbahçe hakkında verilen kararın ise salı güne sarkabileceği konuşuluyor.

Beşiktaş savunmasında, "Bu kadar pozisyonlu ve gollü bir final maçında şike mi olur. Türkiye'de kurullar bizi akladı" derken, F.Bahçe de, "Tüm raporu 16. Ağır Ceza'ya göre yapmışsınız. Madem öyle o zaman Yargıtay'ı da bekleyin. Elinizde bir delil yok" ifadesini kullanmıştı.

UEFA'nın İspanyol Disiplin Müfettişi Miguel Palacios'un raporunu inceleyen Disiplin Komitesi'nin Avustralyalı Başkanı Thomas Partl ve üyelerden İsviçreli Jacques Antenen, Macar Berzi Sandor, Alman Lorenz Hans ve İrlandalı James Shaw Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da yaptığı savunmaları mercek altına aldı.

CEZA GELİRSE TAHKİM YOLU
UEFA Disiplin Kurulu savunmasını geçtiğimiz cuma günü veren Beşiktaş hakkındaki kararı bugün öğleden sonra kesin olarak açıklayacak. Fenerbahçe için verilecek karar ise bugüne yetişmediği takdirde Salı gününe kalacak. UEFA Disiplin Kurulu takımlarımızı suçsuz bulduğu takdirde yeni bir gelişme yaşanmayacak.

Ancak takımlarımızdan ikisi ya da birine ceza verilirse Tahkim Kurulu'na itiraz süresi için 1 hafta süre kalacak.

SON ÇARE İSE CAS'A GİTMEK
Tahkim Kurulu'nun Disiplin Kurulu'nun verdiği kararları onaylaması durumunda son çare olarak CAS'a gidilecek. Eğer buradan da bir sonuç çıkmadığı takdirde kararların uygulanmasından başka bir yol kalmayacak. Bu durum da kulüplere ağır bir darbe vuracak.

HANGİ CEZALARI ALABİLİRLER?

UEFA Disiplin Kurulu'sevk edilen Beşiktaş'ın 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men edilmesi istenirken, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulanması isteniyor.

Fenerbahçe'nin için ise iki sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi, başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerden Alaeddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan için hak mahrumiyeti talep ediliyor.



Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/uefa-fenerbahce-kararini-acikliyor/-/detay/1727125/default.htm



Etiketler: Aziz Yıldırım , Beşiktaş , Türkiye , Fenerbahçe , Avrupa , yargıtay , CAS , UEFA , Şekip Mosturoğlu , Tayfur Havutçu , Avrupa Ligi , Disiplin Kurulu , sezon , Tayfur , F.Bahçe , UEFA'nın , UEFA Disiplin Kurulu , Türkiye'de , UEFA Avrupa Ligi , Kalacak , İrlandalı , Fenerbahçe'nin , 2013 , Siyah


Haber okunma sayısı: 1517

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI