logo

SON DAKİKA

Her yerde duruyorlar

her-yerde-duruyorlar



Gezi Parkı eylemi polis müdahalesiyle dağıtıldıktan sonra Taksim’de Erden Gündüz’ün başlattığı ‘duran adam’ eylemi, üç günde Türkiye’nin farklı illerine yayıldı. Meydanlarda bireyler dururken genellikle kitap okuyor...
21 Haziran 2013 Cuma 10:09

Taksim’de Gezi Parkı’nda başlayan, sonra Türkiye’nin çeşitli illerine yayılan protesto gösterilerinin polisin sert müdühalesiyle dağıtılmasının ardından, Taksim’de sanatçı Erden Gündüz’ün başlattığı ‘duran adam’ isimli sivil direniş eylemi de kısa sürede Türkiye’nin farklı illerine yayıldı. Genellikle meydanlarda yapılan ‘duran adam’ eylemleri renkli görüntülere sahne oluyor. 
- Ankara Kuğulu Park’ta 5 saat 35 dakika ’duran adam’ eylemi yapan üniversite öğrencisi Korhan Çınar, Atatürk posteri karşısında selam dururken vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Bazı vatandaşlar ise kendisine zaman zaman su ve bisküvi verdi. Kadınlar Çınar’ın yanına giderek, eylemi için tebrik etti.

Dururken Kuran okudu
- Konya’da Zafer alanına gelen 20 kişi ellerinde kitaplarla 2.5 saat durarak eylem yaptı. Eylemciler arasında bir kişinin Kuran okuması dikkat çekti.
- İzmit’e de sıçrayan ‘duran adam’ eylemleri Cumhuriyet Parkı’nda sürüyor. Her yaş grubundan birçok insan durma eylemine katılıyor. Bazı gruplar ise oturarak ve ayakkabılarını bırakarak eylemde bulunuyor.
- İzmir’de ‘duran adam’ protestosu Gündoğdu’ya akın eden çok sayıda gösterici tarafından devam ettirildi.
- Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin etrafında onlarca kişi duran adam oldu. Bir tıp öğrencisi beyaz önlüğüyle ders çalıştı.

Adliyede eylem
- Tunceli’deki Seyit Rıza Parkı içerisinde bulunan Seyit Rıza heykeli karşısına geçen Mesut Yüksel adlı bir kişi, Hz. Ali’nin mozaik protresiyle birlikte ’Duran Adam’ eylemi yaptı.
- Bursa’da ‘Duran Adam’ eylemine destek vermek için Atatürk Anıtı önünde bekleyen üniversite öğrencisi M.A.’nın ayağının önüne koyduğu cüzdanı kendilerine karşı çıkan grupla çıkan arbede sırasında çalındı.
- Mersin’de dün bir grup avukat da adliye binasında 2 saat ayakta kalarak eyleme destek verdi.

Taksim’de bikinili eylem
“Duran adam” eyleminde bir ilk yaşandı. Bikini ile Taksim’e gelen Mine Dost,  metro çıkışında dans etmeye başladı. Eylemciler kadına alkışlarla destek verdi.  Bir kadın “Sizler de bu rezilliği seyrediyorsunuz değil mi? ” dedi. Dost ise “Saygı. Ben insanım. Benim Allahım kalbimde” diye karşılık verdi. Almanya doğumlu olduğunu ifade eden Dost ise “İnsanları düşündürmek istedim. Özgürlük ve insanlık istiyorum” dedi.
Elbiselerini giydikten sonra olay yerinden uzaklaşan Mine Dost saat 19.00 sıralarında yeniden soyundu. Daha sonra Dost ifadesi alınmak üzere Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü.

 



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/her-yerde-duruyorlar/gundem/detay/1725734/default.htm



Etiketler: Almanya , Antalya , Türkiye , Ankara , İzmir , Taksim , Mersin , İzmit , Tunceli , Konya , Bursa , Sanatçı , bikini , saat , Atatürk Anıtı , Kitap , genellikle , Grup , Tebrik , istiyorum


Haber okunma sayısı: 1841

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR Tüm Yorumlar

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

GİRESUN - Hava Durumu

GIRESUN

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

ZİYARETÇİ SAYACI